Változások elé néz az online szerencsejáték ipar Magyarországon

Változások elé néz az online szerencsejáték ipar Magyarországon

Az online szerencsejáték iparág nagy változásoknak néz elébe Magyarországon, mivel a kormány új törvényeket ad közzé. Ezek lesznek az első nagyobb változások, mióta az aktuálisan érvényes jogszabályok hatályba léptek 2014-ben.

A soron következő új szabályozás lehetővé teszi a privát vállalatoknak, hogy belépjenek Magyarország területére, és a helyi játékosoknak kínálják a szolgáltatásaikat. Ez több, mint hatalmas lehetőség az online kaszinók számára, a sportfogadás is drasztikusan meg fog változni.

Hatalmas változás a láthatáron

A változásoknak köszönhetően, „az utóbbi évek legfontosabb magyar szerencsejáték törvénymódosítása” megnyitja a teret az Európai Gazdasági Térség (EGT) vállalatainak, hogy kiszolgálják a magyarokat. Amint megszerezték az engedélyeiket a kormánytól, a vállalatok online kaszinó és sportfogadás szolgáltatásokat kínálhatnak az országban.

A magyar kormány nyilvánosságra hozta, hogy csupán néhány engedély áll rendelkezésre. Ez változhat a jövőben, de csupán kis léptékben indulva, a kormány továbbra is kontrollálja az iparág újra indulását.

Egy másik fontos információ, mely nyilvánosságra került, hogy mind a betéti, mint a hitelkártyák elfogadásra kerülnek a befizetések során, ha engedéllyel rendelkező fizetési szolgáltató bocsátotta ki őket.

Végül pedig, a sportfogadás, ahogy ma Magyarország ismeri, drasztikusan meg fog változni, mivel jelenleg még nem résztvevő vállalatok is esélyt kapnak a fogadási lehetőségek nyújtására.

Mostanáig a Szerencsejáték Zrt., az állam által működtetett cég volt az egyetlen, mely sportfogadást kínált az országon belül. Ez annak volt köszönhető, hogy csak a valódi kaszinóval rendelkező vállalatok folyamodhattak online engedélyhez is.

A játékosok biztonsága a legfontosabb

Ahogy az iparág növekszik, és új szolgáltatók kapnak engedélyt, a magyar kormány attól tart, hogy túl sok lehetőség nyílik meg. A túlzásba vitt szerencsejáték mindig is problémát jelentett, de a legutóbbi magyar törvények a játékosok védelmére koncentráltak.

A felelősségteljes játékról és a játékosok védelméről szóló előírásokat már magukévá tették az indulni kívánó vállalatok. Ezek azokkal a játékosvédelmi tervezetetekkel, melyek minden magyar engedélyt kapó cégnél bevezetésre kerülnek, biztosítják majd a játékosok biztonságának elsőrangú fontosságát.

Magas követelmények az új cégeknek

Hogy engedélyt kapjanak Magyarországon, a vállalatoknak magas követelményeknek kell megfelelniük. Ezek között megtalálható annak bizonyítása, hogy a vállalat tőkéje meghaladja az 1 milliárd forintot (kb. 3,2 millió dollárt). Az engedélyezési díj 600 millió forint körül (kb. 1,9 millió dollár) körül alakul, melyet várhatóan be kell fizetniük a Magyar Államkincstárhoz.

Jelenleg még nem világos, hogy milyen adózási terheket kell vállalni, de várhatóan elég magasak lesznek ahhoz, hogy a kormány legalább 250 millió forintot beszedhessen rajta.

Mivel új szerencsejáték törvény kerül bevezetésre Magyarországon, a szektor hamarosan kibővül, és a kormány által a sportfogadásra kivetett monopólium véget ér. De mit jelent ez az előre tekintő vállalatok számára?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük